icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Groninger Museumshop
Groninger Museumshop
Groninger Museumshop

Groninger Museumshop

Voor het Groninger Museum heeft Vorm Martini het nieuwe winkelconcept voor de museumshop ontwikkeld en gerealiseerd.
Nadat er jarenlang alleen een te kleine kiosk in de centrale hal was te vinden, ontstond er  vraag naar een volwaardige museumshop, waar zowel bezoekers als voorbijgangers terecht kunnen voor een ruim aanbod bijzondere souvenirs, boeken, kaarten en cadeaus. 

Samen met de nieuwe Duitse exploitant Cedon is een shop ontwikkeld waarin het Mendini-gevoel van het pand wordt gecombineerd met een lichte, strakke designwinkel waar de vele kleurrijke producten goed tot hun recht komen. 
De karakteristieke Mendini-print is als een fries bovenin de ruimte gebruikt om daarmee de hoogte van de ruimte te accentueren. Midden in de shop staan losstaande midshops als losgevallen penseelstreken uit de Mendini-print. Ze staan verstrooid over de ruimte en geven met hun kleuren en hun sympatieke rondingen een speels effect aan het geheel. Het resultaat past naadloos in het uitbundige karakter van de rest van het museum en is een passende afsluiting van een museumbezoek.

De winkel  wordt gerund door Cedon Museumshops. Cedon heeft meerdere vestigingen in musea in Duitsland, waaronder het  Joods Museum Berlijn, de Staatsgalerie Stuttgart en de Hypo-Kunsthalle in München. Daarnaast heeft Cedon een designshop op de luchthaven van München en in het centrum van Hamburg. De vestiging in het Groninger Museum is de eerste vestiging in Nederland.