icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Van der Velde Boeken, Drachten
Van der Velde Boeken, Drachten
Van der Velde Boeken, Drachten
Van der Velde Boeken, Drachten

Van der Velde Boeken, Drachten

Van der Velde Boeken is de uitdaging aangegaan hun imperium verder uit te breiden. In het recent opgeleverde winkelcentrum aan het Raadhuisplein in Drachten heeft Van der Velde Boeken een nieuwe vestiging geopend. 
Ad Peek, van Van der Velde boeken, heeft Vorm Martini benaderd om een volledig nieuw winkelconcept hiervoor te ontwerpen en te realiseren. 

Met een winkeloppervlak van ruim 850m², bestaande uit twee verdiepingen, bleek bij het  ontwerp de ontsluiting van de verdieping de sleutel tot de totale winkelinrichting. 
De boekenliefhebbers worden al winkelend naar de verdieping gebracht op bijna 5 meter hoogte doordat er een slimme tussenverdieping geplaatst is, die naast verkeersruimte ook uitnodigt tot shoppen. Deze in het trapgat hangende kast brengt veel intimiteit in de grote ruimte.

Diverse onderdelen met een geheel eigen karakter, zorgen daarnaast voor een spannende winkel. De literatuur heeft een klassieke uitstraling door een hangend klassiek gedetailleerd plafond. De kinderafdeling kan elk moment van de dag aangepast worden aan de actualiteit en beschikt over een speciale ‘speeltunnel’. De tijdschriften worden in een fraaie vrijstaande kiosk gepresenteerd.

De verdieping is ingericht met veel licht hout waardoor er een prettige sfeer ontstaat. Dat het hier goed toeven is met een prima kop koffie in de uitgebreide koffie hoek inclusief zwarte vleugel, mag duidelijk zijn.