icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Schoenen Danneels
Schoenen Danneels
Schoenen Danneels
Schoenen Danneels
Schoenen Danneels
Schoenen Danneels

Schoenen Danneels

Schoenen Danneels is al sinds 1969 niet meer weg te denken uit het straatbeeld van het Belgische Brugge. Toch hebben klanten de vertrouwde gevel een tijdje moeten missen. De enthousiaste ondernemers Isabelle en Hendrik Danneels hebben in 2017 uiteindelijk de sprong richting een forse en intensieve uitbreiding gewaagd. Waarbij ze zich anderhalf jaar in een ‘tijdelijke’ winkel hadden gevestigd.

Vorm Martini is benaderd om de ideeën van de Familie Danneels om te zetten in een creatief ontwerp. Hierbij diende niet alleen rekening te worden gehouden met de ‘look en feel’ van de ‘tijdelijke’ winkel alsook het creëren van een totaalconcept. Een moduleerbare winkel welke te allen tijde eenvoudig en snel perfect kan worden omgebouwd tot elk doel. Al met al een geweldige uitdaging die Vorm Martini met veel enthousiasme is aangegaan.

Het volledige pand is met de verbouwing onderkelderd. Waardoor de oppervlakte van de winkel is vergroot tot zo’n 1000m² en heeft de nieuwe etalage een lengte van 100 meter. De originele gevel is aangevuld met een moderne kubus, wat zorgt voor een perfecte harmonie tussen modern en rustiek.

Het eindresultaat is dan ook een indrukwekkend uiterlijk dat de elegantie van het daadwerkelijke interieur benadrukt. Het thema is stoer, robuust met een knipoog naar de ‘lang vervlogen tijden’ en met een tikkeltje klassieke elegantie, waardoor er een verrassende en creatieve winkelbeleving is gecreëerd.
Zowel de dames-, heren- en outdoorschoenencollectie hebben een eigen uitstraling gekregen door gebruik te maken van diverse natuurlijke materialen, kleur en manier van presentatie. De fraaie details waaronder de ‘stenen muur’, ‘oude werkplaats’ presentatietafel, de leren riempjes aan de spiegel, fraaie karpetten en de diverse visuals geven de winkel een extra dimensie.