icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Schoenenfabriek
Schoenenfabriek
Schoenenfabriek

Schoenenfabriek

De Schoenenfabriek is een winkel die bol staat van authenticiteit. In opdracht van Berend Ziengs heeft Vorm Martini de ideeën in een concept vertaald en de inrichting gerealiseerd.

In de binnenstad van Groningen is sinds kort De Schoenenfabriek te vinden. De winkel is gevestigd in een voormalige apotheek waarvan een deel rijksmonument is. “Authenticiteit, terug naar de basis. Dat vond Berend belangrijk”, zegt Ramon Veelo, interieurarchitect van Vorm Martini, die het concept bedacht.

Zoals de naam al weergeeft, ademt De Schoenenfabriek een sfeer die doet denken aan oude schoenenfabrieken. In de winkel van ruim 200m² zijn zeven werelden gecreëerd die elk een eigen inrichting hebben. Zo zijn de damesschoenen te vinden in een huiselijke, boetiekomgeving en wordt de herencollectie getoond in een deel met de uitstraling van een fabriekshal, de directiekamer en de kantine. De Schoenenfabriek doet denken aan lang vervlogen tijden, maar is tegelijkertijd een schoenenwinkel van de toekomst. “Het gaat niet alleen om het interieur maar ook om de muziek, de koffie en de kennis van personeel, dat klanten in De Schoenenfabriek in ouderwetse leren schorten staat op te wachten.”