icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Gasunie-hoofdkantoor
Gasunie-hoofdkantoor
Gasunie-hoofdkantoor
Gasunie-hoofdkantoor

Gasunie-hoofdkantoor

Voor het Gasunie-hoofdkantoor in Groningen heeft Vorm Martini de uitgiftekeuken van het bedrijfsrestaurant ontworpen. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp was om het nieuwe interieur aan te laten sluiten bij de huidige architectuur.

Het Gasuniegebouw is, vanuit een antroposofische gedachte, ontworpen door het Architectenbureau Alberts en Van Huut. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de vele hoekige vormen en natuurlijk het kleur- en materiaalgebruik.

De nieuwe uitgiftekeuken heeft een open karakter gekregen waarbij beleving een belangrijke rol speelt. De keuken is naar voren gehaald waarbij er verschillende ‘food-eilanden’ zijn gecreëerd. Deze eilanden bestaan uit vele hoekige vormen waardoor er een aangename routing is ontstaan. Om een extra beleving te creëren worden dagelijks twee verse maaltijden bereid op één van de food-eilanden door een kok.

Door gebruik te maken van donkere kleurtinten is er een informele, ontspannen sfeer ontstaan waarbij vers en gezond eten en elkaar ontmoeten gestimuleerd wordt.