icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Jacketz
Jacketz
Jacketz

Jacketz

De tweede vestiging van Jacketz ‘baked potato shop’ in Amsterdam is een feit. Na het succes van de eerste vestiging in Amsterdam Oud-West besloten de eigenaren uit te breiden met een nieuwe locatie aan de Nieuwendijk. Vorm Martini werd als designbureau ingehuurd voor de realisatie van het project.

Een oud en knus splitlevel hoekpand aan de bekende druk toeristische straat Nieuwendijk met terras is hiervoor compleet verbouwd om een stoere en hippe eettent te creëren, met een knipoog naar het boerenleven.

Zo is er gebruik gemaakt van aardappelkisten met metalen omlijsting, bistro tafels met ‘grootmoeders’ hanglampen,  alsook robuuste stamtafels met industriële lampen. Voor het benadrukken van het stoere karakter zijn de muren afgewerkt met groffe oude bakstenen, alsook diverse variaties en interpretaties van de schilderijen van de alom bekende ‘aardappeleters’ van Van Gogh en de diverse metalen rekken aan de muur.

Met dit nieuwe concept heeft Vorm Martini een uniek en verrassend ontwerp gecreëerd en gerealiseerd met als basis de ambitie om er een keten van te maken.