icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Pelican Rouge Coffee Roasters
Pelican Rouge Coffee Roasters
Pelican Rouge Coffee Roasters
Pelican Rouge Coffee Roasters
Pelican Rouge Coffee Roasters
Pelican Rouge Coffee Roasters

Pelican Rouge Coffee Roasters

Vorm Martini heeft voor Pelican Rouge Coffee Roasters in Dordrecht de hoofd entree van de koffiebranderij getransformeerd in een fraaie koffie lounge, receptie en ontvangstruimte.

Pelican Rouge is een wereldwijde organisatie die oplossingen biedt voor elke koffiebeleving. Vorm Martini heeft de opdracht gekregen een ontvangstruimte te creëren waarin de kernwaarden van Pelican Rouge tot zijn recht komen.

Door de kleurige wallcovering waan je je bij binnenkomst direct in een bijzondere omgeving, waarbij je wordt meegenomen naar de eerste verdieping.

De inrichting geeft een knipoog naar het rijke verleden van Pelican Rouge, vertaald naar een hedendaagse vormgeving, waar het koffie drinken centraal staat. De lounge is voorzien van een robuuste balie annex koffiebar in beton en waar prominent een prachtige espresso machine van ´Kees van der Westen´ staat. Het verlaagd plafond hierboven zorgt voor een intieme sfeer. 

Daarnaast zijn er diverse zitjes, een paar lange koffietafels en een knusse hoek met een bank. Door het gebruik van houten lamellen zorgen deze plekken voor extra privacy. Tevens zijn naast de diverse foto’s aan de wand, een tweetal showroomkasten geplaatst, welke gevuld zijn met allerlei producten, attributen en boeken over koffie. 

Deze ontvangstruimte kan zowel door gasten als medewerkers gebruikt worden voor overleg, presentaties en/of een ontspannen werkruimte.

Door toepassing van ‘warme’ en ‘eerlijke’ materialen zoals hout, staal en steen, contrastrijke wanden en meer authentiek en natuurlijk aanvoelende materialen en interieurcomponenten, is een sfeervolle koffiebeleving ontstaan.