icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
FanCorner FC Groningen
FanCorner FC Groningen
FanCorner FC Groningen
FanCorner FC Groningen

FanCorner FC Groningen

“Een Champions League waardige FanCorner”

Een citaat uit de toespraak van FC Groningen directeur Hans Nijland tijdens de opening van de nieuwe FanCorner van FC Groningen. Vorm Martini heeft in opdracht van FC Groningen deze FanCorner gerealiseerd.

FC Groningen wilde de mooiste, modernste en op de toekomst voorbereide fanschop hebben van de eredivisie. Belangrijke kernwaarde voor FC Groningen was de flexibiliteit van het concept.

Sinds de bouw van de Euroborg gaat de ontwikkeling van de omgeving gestaag door. Rondom het stadion komen steeds meer gebouwen erbij. Voor een betere zichtbaarheid heeft FC Groningen ervoor gekozen een ruimte te huren in de kop van het nieuwe gebouw van het Alfa College.

Om genoeg attentiewaarde te genereren is er bij het ontwerp gekozen voor een transparante uitstraling met grote gebaren naar de buitenwereld als speerpunten. Iedereen die naar de Euroborg komt moet op afstand al zien waar FanCorner is gevestigd. Om dit te bereiken is het logo van FC Groningen verdeeld over beide verdiepingen voor het raam geplaatst. 

De flexibiliteit van het meubilair geeft de shop de mogelijkheid om de balans tussen beleving en verkoop optimaal te gebruiken en om goed te kunnen anticiperen op de gewenste routing van bepaalde momenten.