icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Groninger Museum
Groninger Museum
Groninger Museum

Groninger Museum

Naar aanleiding van het toenemende aantal bezoekers, heeft het Groninger Museum eind vorig jaar een ontwerpprijsvraag uitgeschreven.  De hoofdvraag was:  hoe kunnen we het sterk stijgende aantal bezoekers sneller en persoonlijk voorzien van informatie en tickets. 
Voor deze vraag heeft het Groninger Museum een aantal gerenommeerde ontwerpbureaus, waaronder Vorm Martini, benaderd.

Het Groninger Museum is één van de meest spraakmakende musea van Nederland. Het gebouw heeft een zeer uitgesproken kleuren en vormentaal, naar de hand van hoofdarchitect Allessandro Mendini. Vorm Martini heeft hier bij het ontwerp rekening mee gehouden. 

Als antwoord op de ontwerpvraag heeft het creatieve team van Vorm Martini de nadruk gelegd op enerzijds een pragmatische oplossing en aan de andere kant en tevens de grootste uitdaging: een esthetische invulling(!). Dit in een zeer gereduceerde strakke omgeving en qua belijning passend in het gebouw. Met als filosofie dat de balie zou moeten ‘verdwijnen/oplossen’ in het opvallende interieur. Als afwerking is dan ook bewust gekozen voor een spiegelend materiaal, waarbij het gebouw gereflecteerd wordt.  De werkplekken voldoen aan alle ergonomische eisen en de kassa werkplekken zijn elektrisch verstelbaar.

Spiegeltje, spiegeltje aan de balie, wie heeft het mooiste museum van…?