icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
TopsportZorgCentrum
TopsportZorgCentrum
TopsportZorgCentrum
TopsportZorgCentrum
TopsportZorgCentrum
TopsportZorgCentrum
TopsportZorgCentrum

TopsportZorgCentrum

Het TopsportZorgCentrum is een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland. “Uniek in Nederland. Dit is hét visitekaartje met aantrekkingskracht voor topsporters uit heel Nederland, het bedrijfsleven en kennisinstellingen en studenten: Groningen als City of Talent. Opleiden en ontwikkelen.”

De begane grond is bestemd voor FC Groningen. Naast een multifunctionele topsporttrainingshal zijn de kleedkamers gerealiseerd.
Op de eerste verdieping is een horeca- en ontmoetingscentrum, kantoren van FC Groningen, het spelershome van de voetballers en de toegang tot de overdekte terrassen met zicht op de velden.
Op de tweede verdieping, is de zogenaamde ‘zorglaag’ met als thema’s sportzorg, vitaliteit en bewegen.
De Werkgeversorganisatie VNO-NCW / MKB Noord is gevestigd op de derde verdieping.

Het pand heeft een opvallende groene aluminium gevel, waarmee het een beeldbepalend gebouw langs de A7 is. Groen hoort bij de ‘stad’ en is onmiskenbaar verbonden aan de historie, cultuur, geologische ligging, duurzaamheid en natuurlijk de trots van het Noorden. Deze kleur is dan ook verder doorgevoerd in het interieur.

Tezamen met diverse andere partijen is ervoor gezorgd dat deze unieke toplocatie gerealiseerd kon worden. Vorm Martini is als interieurontwerper nauw betrokken geweest bij het gehele traject van ontwerp tot realisatie, bij alle verdiepingen, de entree, het spelershome, de horeca, en de kleedkamers.