icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Duplicaat van Duplicaat van Dolciumi
Duplicaat van Duplicaat van Dolciumi
Duplicaat van Duplicaat van Dolciumi
Duplicaat van Duplicaat van Dolciumi

Dolciumi

Dolciumi is de vierde winkel op rij in het nieuwe winkelgebied De Munt in Roeselare (België), waar Vorm Martini het retail concept voor heeft ontwikkeld en gerealiseerd. Na Fausto's voor herenmode, Vin' Street voor urban streetwear en Premium Sports voor hoogwaardige sport- en loungewear, sluit Dolciumi de rij met damesmode. Aan Vorm Martini was de vraag om een modern, licht en vrouwelijk concept te ontwikkelen voor een store die ruimte biedt aan trendy en kwalitatieve damesmode, -schoenen en -accessoires. Een winkel waar de klant zich welkom voelt en die zowel fris als warm aanvoelt.

Uitgangspunt is een lichte, warme, neutrale basis, waarin de brede collectie en de verschillende kleuren en trends in dames fashion goed tot zijn recht komen. Dit wordt aangevuld met accenten in warme pastels, ronde vormen, speelse structuren en patronen die de winkel een onmiskenbare vrouwelijke identiteit geven. Het zachte, vrouwelijke, licht zoete gevoel waar voor is gekozen is gebaseerd op het kleurenpalet en de vormentaal van ouderwetse Vlaams en Hollands suikerwerk.

De basis van de winkel bestaat uit rondom doorlopende wandpresentatie, die ruimte biedt aan het merendeel van de collectie. Daarnaast zijn een aantal hoge stalen structuren in de middenzone van de ruimte opgehangen die een open en luchtig karakter hebben en ruimte bieden aan meer collectie. In het midden van winkel is een lounge gebied geplaatst waar een pauze kan worden genomen van het winkelen en waar onder het genot van een kop koffie en een tijdschrift kan worden gewacht. Door de winkel heen bieden de bijzondere tafels, podia en confectierekken meer mogelijkheid tot presentatie en achterin de winkel is een comfortabel pasgebied gecreëerd, waar ook de kamerhoge kast te vinden is, die ruimte biedt aan de accessoires en schoenen.

De winkel heeft bij binnenkomst direct een duidelijke en eenduidige sfeer en identiteit, met subtiele details en afwisseling in vormen en kleuren die de klant verrassen. De hoogte en openheid van de ruimte gaven een extra uitdaging aan het creëren van een prettige sfeer. Door de hoogte afwisselend te benadrukken met kamerhoge elementen en dan weer te negeren, ontstaat een spannende ruimte. Het vrolijke carpet en tapijt, de bijzondere hanglampen, de speelse staalconstructies en de diverse ronde podia en elementen bieden tegenwicht aan de moderne strakke basis en daarmee is de winkel als geheel in balans. Een prikkelende store waar de moderne vrouw terecht kan voor haar volledige garderobe en een prettige winkelbeleving.