icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Theehuis
Theehuis
Theehuis
Theehuis
Theehuis
Theehuis
Theehuis

Theehuis, Grou

“Icoon aan de Friese Wateren”

Theehuis in Grou is de afgelopen maanden compleet opnieuw opgetrokken. Aardse kleuren, pure vloeren en de bar als nieuwe eyecatcher, staan centraal in het nieuwe interieur van het restaurant. Vorm Martini is door de enthousiaste horeca-ondernemers Timo en Marieke gevraagd om het interieur te ontwerpen en realiseren.

Uitgangspunten hierbij waren; een ontwerp creëren met een knipoog naar het oude theehuis en integratie van materiaal, vorm en kleur van de nieuwe architectuur in het interieur. Verrassende elementen en verlichting past bij de nieuwe stijl, maar steeds is er een link naar de waterrijke omgeving. Dit om een breed publiek, want iedereen is welkom (!), aan te spreken en thuis te laten voelen.

De vertrouwde, gemoedelijke, huiselijke en gastvrije sfeer is in stand gebleven, maar het Paviljoen aan het water heeft een geheel nieuwe look & feel gekregen. De donkere houtkleuren hebben plaatsgemaakt voor zachte aardse kleuren, en een blauwe twist. Daarnaast is gekozen voor een mix van verschillende stijlen en zitjes. Hierbij zijn zowel het meubilair alsook de accessoires aangepast op de desbetreffende stijl, met een knipoog naar de watersport.

Mede door de ruime opzet van het nieuwe paviljoen, de grote raampartijen en de nieuwe zichtlijnen is de ervaring met het buitenleven vergroot.

Het eindresultaat mag er zijn; een indrukwekkend Paviljoen, dat een subtiele mix is tussen moderne vormgeving en de karakteristieke watersport van weleer.