icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Groninger Museum - informatiebalie
Groninger Museum - informatiebalie
Groninger Museum - informatiebalie
Groninger Museum - informatiebalie
Groninger Museum - informatiebalie
Groninger Museum - informatiebalie

Groninger Museum

Vorm Martini heeft van het Groninger Museum de opdracht gekregen een ontwerp te creëren voor de informatiebalie op de benedenverdieping en folder displays.

Het Groninger Museum is één van de meest spraakmakende musea van Nederland.
Het gebouw heeft zeer uitgesproken kleuren en vormentaal, naar de hand van hoofdarchitect Allessandro Mendini.

In deze benedenruimte bevinden zich onder andere de algemene museale ruimtes, zoals een auditorium, een kinderatelier, het Info Center en een ontvangstruimte. Om het toenemende aantal bezoekers beter van dienst te kunnen zijn is een grotere balie gerealiseerd en zijn daarnaast ook divers displays ontworpen. De werkplekken voldoen aan alle ergonomische eisen en zijn elektrisch verstelbaar. De achterwand is voorzien van een groot display en oplaadpunten/stations voor de koptelefoons. Dit alles is gerealiseerd in een strakke vormgeving, waarbij de ‘balie’ als het ware verdwijnt in het opvallende interieur en qua belijning past bij het gebouw.