icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Merkx Brillen
Merkx Brillen
Merkx Brillen

Merkx Brillen

Vorm Martini heeft voor de twee filialen van Merkx Brillen een compleet nieuw winkelconcept ontwikkeld en gerealiseerd.

Laurens-Jan Merkx, van het vooraanstaand optiekbedrijf en optometriepraktijk Merkx Brillen, heeft het stokje van zijn vader Jan overgenomen. Samen met zijn vrouw Eva is hij de derde generatie Merkx die zich bezighoudt met vrijwel alles wat te maken heeft met het vak van opticien en optometrist.
Deze overname was voor Laurens-Jan en Eva het moment om met een frisse start te beginnen. Vorm Martini heeft, voor zowel de winkel in Culemborg als Vianen, de opdracht gekregen een geheel nieuw winkelconcept te ontwikkelen en te realiseren.

De lange geschiedenis van Merkx Brillen is een belangrijk uitgangspunt bij het interieurontwerp geweest. Merkx Brillen staat al generaties lang voor kwaliteit, service, vakmanschap en deskundigheid, maar ook voor moderne en nieuwe ontwikkelingen. Vorm Martini heeft dan ook kwaliteit en historie met moderne elementen gecombineerd tot een interieur waar de klant zich thuis voelt en weet dat hij aan het juiste adres is. Om dit beeldend te versterken is gekozen voor uitgesproken materialen, patronen en sterke kleuren. 

Goed advies is een belangrijk aspect van de service van Merkx Brillen en bij binnenkomst zijn de prominente adviesplekken, met ruime tafels, de nissen met portretten van Buddy Holly, Marilyn Monroe en Mahatma Gandhi, en het uitgesproken tapijtpatroon, dan ook echte eyecatchers. De andere kant van de winkel heeft een strakke maar warme notenhouten uitstraling met moderne montuurpresentaties aan de muur. Midden in de winkel vormt de klassieke presentatie in een apothekerskast een sterk beeld.

De uitstraling achterin de winkel is strakker, lichter en eenvoudiger, aansluitend op de meer praktische en medische omgeving, waaronder de oogmeetruimten voor lenzen, brillen en optometrie. Het contrast tussen het klassieke, stijlvolle, warme en huiselijke van de winkel bij binnenkomst en de moderne strakke look achterin geven een spannende mix en een passend totaalbeeld van Merkx Brillen. Ondanks de verschillende indeling, afmetingen en vormen van de beide winkels, hebben ze dezelfde herkenbare uitstraling.